Utvecklingssamarbete

Utvecklingssamarbete inom världsledande teknik

Ottosons Åkeri samarbetar med engcon-koncernen, en företagsgrupp med fokus på innovativ teknik för entreprenadmaskiner. engcon, med säte i Strömsund och verksamhet runt om i världen, bildades 1990. Då startade utvecklingen av företagets nu världsledande tiltrotator.

tiltengcons tiltrotator kan liknas med grävmaskinens handled som ökar nyttjandegraden och lönsamheten för grävare eller traktorgrävare. Produkterna i System engcon är anpassade till varandra och förvandlar grävaren till ett multiverktyg för alla slags uppgifter. Engcon står för marknadens bredaste redskaps & tiltrotatorprogram för maskiner mellan 1,5 och 32 ton.

engcon-koncernen – som består av engcon samt snöplogstillverkaren Mählers och Drivex som erbjuder redskap för hjullastare och traktor – har högt tempo i utvecklingsarbetet. I samarbete med dem testar vi utrustning för entreprenadarbeten och vägunderhåll i praktisk verksamhet ute på fältet. Så deltar Ottosons Åkeri aktivt i utvecklingen av den bästa och effektivaste tekniken.